Regulatorer følger med, mens BTS-mærket Hybe forsøger at konsolidere sin kontrol med Ok-pop

Ok-pop-verdenen konsoliderer sig.

Hybe, selskabet bag det koreanske boyband BTS, som er blevet en af ​​de mest populære musikalske grupper i verden, købte for nylig en 15% aktiepost i det rivaliserende firma SM Leisure og tilbød efter sigende at købe yderligere 25%. Den kombinerede investering ville være 900 millioner {dollars} værd, godt for 40 % – og kontrol – over et af Ok-pops mest magtfulde virksomheder.

Reklame

Aftalen vækker allerede øjenbryn hos Sydkoreas antitrust-regulatorer, som sandsynligvis vil undersøge, hvordan den vil påvirke forbrugerne.

SM Leisure, firmaet bag Ok-pop-aktører som Women’ Era, Crimson Velvet og EXO, var et af branchens tre største firmaer sammen med JYP og YG Leisure, før Hybe opstod.

Hybe blev grundlagt som Large Hit Leisure i 2005 og tog sit nuværende navn i 2021. Males virksomheden blev ikke branchens markedsleder, før BTS blev et globalt fænomen. BTS var den bedst sælgende kunstner i verden i 2022 ifølge Worldwide Federation of the Phonographic Business, en international nonprofitorganisation, der repræsenterer optageindustrien. Det startede også pigegruppen NewJeans, en af ​​de mere livlige nye numre i Ok-pop.

Reklame

SM-stifter Lee Soo-man indkasserer sin andel i virksomheden i et forsøg på at øge SM’s værdi, rapporterede musikwebstedet NME, males salget kommer også midt i virksomhedernes konflikter mellem Lee og SM’s CEO Chris Lee, hans nevø. (Chris Lee anklagede sin onkel for at undvige skatter blandt andre anklager i en nylig videoerklæring.)

Som en del af sin nylige aktiedump aflastede SM også en aktiepost på 9% til Kakao Leisure, en division af det koreanske teknologiselskab af samme navn, som forventes at modvirke Hybes nuværende tilbud om yderligere 25% af aktierne i SM. Kakao Leisure er en mindre deltager i Ok-pop, der startede i 2021, males har fundet succes med kunstnere som sangeren IU og boybandet Monsta X.

Helena Kosinski, vicepræsident for globalt hos musikdatafirmaet Luminate, fortalte Quartz, at “Ok-Pop er en af ​​de hurtigst voksende genrer med nogle af de mest engagerede og højudbringende followers inden for musik lige nu.” I USA har Ok-pop overgået det samlede marked for streaming: Ok-pop voksede sit lyttertal på streaming med 51 % mellem 2019 og 2021, mens det samlede amerikanske marked voksede kun 32 % ifølge Luminate-data.

Et antitrust-spørgsmål i Ok-pop

Honest Commerce Fee, Sydkoreas konkurrencemyndighed, fortalte Reuters, at den holder øje med aftalen.

Reklame

“Når en fusion og opkøb finder sted, ser vi på forskellige virksomheder below disse selskaber, herunder ledelse, rekordsalg, streaming, ture og merchandise,” sagde Im Kyeong-hwan, en embedsmand i Honest Commerce Fee, til Reuters i en erklæring. “Selvom der har været opkøbsaftaler, der involverer små og mellemstore underholdningsbureauer, er en aftale i denne skala den første for os.”

Align Companions, en aktivistfond, der ejer en aktiepost på 1 % i SM Leisure, er imod aftalerne om at sælge aktier og effektiv kontrol med virksomheden til Hybe. Align mener, at aftalen vil give Hybe en pole place i den koreanske musikindustri og skade forbrugerne.

Det er en stor erklæring for Hybe, som tilbragte år – below navnet Large Hit – på rystende økonomisk grund. Males timingen er iøjnefaldende: Virksomheden skal diversificere sin omsætning hurtigt, da dens vigtigste pengeskaber, BTS, holder pause indtil 2025, mens dens medlemmer fuldfører Sydkoreas obligatoriske militærtjeneste.