Forsamlingsmedlem skriver lovforslag for at tydeliggøre ‘brug af’-etiketter

dåser spilder mad til en værdi af anslået 161 milliarder {dollars} hvert år, ifølge Meals and Drug Administration. En FDA-undersøgelse fra 2019 tyder på, at 20 % af det er resultatet af forvirring omkring udløbsdatoer, hvilket får familier til at smide helt god mad ud.

En lokal lovgiver mener, at det vil hjælpe med at reducere madspild i Californien, hvis udbydere af emballerede fødevarer giver bedre klarhed over, hvornår deres produkter ikke længere er sikre at spise.

Forsamlingsmedlem Jacqui Irwin (D-Thousand Oaks) har foreslået et lovforslag, der senest den 1. januar 2025 vil kræve, at fødevareetiketter skal indeholde både en “bedst brugt inden”-dato og en “sidste anvendelsesdato”. Førstnævnte ville indikere topfriskhed; sidstnævnte, fødevaresikkerhed.

Irwin’s Meeting Invoice 660, som bygger på en lov fra 2017, der fremmede sådan mærkning, males gjorde den frivillig, ville også forbyde brugen af ​​”sidste salgsdatoer”, som er synlige for forbrugeren.

“At skulle spekulere på, om vores mad stadig er god, er et downside, som vi alle har kæmpet med. Ved at styrke mærkningsstandarder og reducere madspild vil AB 660 holde penge i forbrugernes lommer og samtidig hjælpe miljøet og planeten,” sagde Irwin i en erklæring.

Madspild menes at bidrage til klimaforandringerne, fordi når det nedbrydes på lossepladser, danner det metan, en drivhusgas.

Lovforslaget er sponsoreret af Californians Towards Waste, en Sacramento-baseret fortalergruppe, der fremmer genbrug og anden bæredygtig praksis.

“Omkring en tredjedel af fødevareforsyningen går til spilde hvert år – 6 millioner tons alene i Californien – mens californiere kæmper med de øgede omkostninger til mad,” sagde Gracyna Mohabir, en politisk associeret med fortalergruppen. “Dette lovforslag vil gavne forbrugerne, samtidig med at det tager fats på de svimlende konsekvenser madspild har på klimaændringer.”

En gruppe forventede at modsætte sig lovforslaget: emballerede fødevareproducenter, som allerede har at gøre med nogle af de hårdeste mærkningsrestriktioner i landet.

Forespurgt om hun er bekymret for, at regningen kan føre til højere omkostninger for producenter, som kan blive væltet over på forbrugere, der allerede står over for inflation og højere renter, sagde Irwin, at hendes forslag skulle redde familier på lang sigt.

»Det her lovforslag handler grundlæggende om at spare forbrugerne penge ved at gøre det klart, hvor længe mad er god til. . . . Fødevareproducenter og pakkerier udskriver allerede udløbsdatoer på emballagen. Dette lovforslag standardiserer simpelthen valgene til at være én sætning for kvalitet og én sætning for sikkerhed,” sagde hun.

Irwin sagde, at hearth år efter vedtagelsen af ​​det oprindelige lovforslag om fødevaremærkning “fortsætter mange fødevarevirksomheder med at bruge sætninger som ‘udløber den’ og ‘nyd af’, som kan gøre mere for at forvirre forbrugerne finish at styrke dem.”

ReFED, en nationwide nonprofit med fokus på at stoppe madtab og spild, er enig.

“De fleste forbrugere er ikke klar over, at datomærker generelt refererer til et produkts estimerede kvalitet, ikke om det er sikkert at indtage, hvilket får dem til for tidligt at smide masser af perfekt spiselig mad ud,” sagde Dana Gunders, ReFEDs administrerende direktør. “At have et standardiseret sæt datomærker – en fokuseret på kvalitet og en fokuseret på sikkerhed – og tydeligt at kommunikere til forbrugerne, hvad hver enkelt betyder, har potentialet til at spare mere finish en halv million tons mad fra at gå til spilde hvert år nationalt.”

Irwins lovforslag, der blev indført i sidste uge i begyndelsen af ​​den lovgivende forsamlings seneste samling, står over for en lang vej til gennemgang. Det bliver nødt til at gå gennem flere udvalg, før det går til forsamlingen og statens senat til afstemning – og derefter til guvernørens skrivebord.

På spørgsmålet om, hvordan hun kan lide lovforslagets chancer, sagde Irwin: “Det er svært at forudse, hvordan andre lovgivere vil reagere, males mit gæt er, at de fleste af dem har oplevet, hvor uklare datoer for fødevaremærkning kan være.”